Η συνωμοσία της σιωπής …

November 15, 2007

Η είδηση για την καταστροφή της Μονής Μεταμορφώσεως της Χάλκης από συνεργείο της τουρκικής δασικής υπηρεσίας προκαλεί προβληματισμό.

Όχι γιατί δεν μας είχαν συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές οι τούρκοι.

Ούτε γιατί μια τέτοια κίνηση -για να μιλήσουμε ως πολιτικάντηδες – τορπιλίζει το κλίμα “φιλιας και συνεργασίας” που διέπει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο προβληματισμός μας,προκαλείται από το “δεν είδα,δεν άκουσα” του Eλληνικού κράτους.Από την στάση των ΜΜΕ που είτε δεν έπαιξαν καθόλου την είδηση,είτε την πέρασαν στα ψιλά.

Σαν να μην τρέχει τίποτα.

Εύλογα αναρωτιέται κανεις λοιπόν.

Γιατί αυτή η συνωμοσία της σιωπής ;

Η μονη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι αυτή η συνωμοσία της σιωπής εξυπηρετεί όσους δεν έχουν διάθεση να συγκρουστούν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ελληνισμού (άλλωστε αυτά δεν ταυτίζονται με τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα).

Και εφόσον αυτή η πολιτική και “πνευματική” ελίτ δεν συγκρούεται για τα μέγιστα εθνικά θέματα,είναι δυνατόν να χαλάσει τις καρδιές των γειτόνων για μια παλιοεκκλησια ;

κομμάτια να γίνει…

Την ίδια στιγμή που οι γείτονες είτε μετατρέπουν τους ναούς μας σε στάβλους είτε τους καταστρέφουν,ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να πληρώνει την αναστήλωση τζαμιών και “μνημείων του τουρκικου πολιτισμού” ανά την Eλλάδα.

Το ότι έχει αντίθετη άποψη για την είσοδο της τουρκίας στην ΕΕ δεν μας πολυαπασχολεί βεβαια.

Έτσι κι αλλιώς δεν τον ρωτάμε.

Αυτός πρέπει μονο να πληρώνει…

Advertisements
%d bloggers like this: