Κέρδη και Λαθρομετανάστες

November 21, 2007

Η κοινή πεποίθηση ότι η παρουσία των λαθρομεταναστών και κυρίως των αλβανών (αποτελούν την μεγαλύτερη σε αριθμό μελών κοινότητα λαθρομεταναστών στη χωρα μας) ευνοοεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα,επιβεβαιώνεται και από την παρακάτω είδηση (ελευθεροτυπία 21/11/2007) :

“Να επιτραπεί στους περίπου ένα εκατ. Αλβανούς που ζουν στη χώρα μας να αγοράζουν σπίτι στην Ελλάδα, χωρίς να ισχύουν όλες οι σημερινές πολύπλοκες και κατά συνέπεια αποθαρρυντικές διαδικασίες (αυτές που αφορούν πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. για παραμεθόριες περιοχές), προτείνει ο πρόεδρος των μεσιτών Θεσσαλονίκης, Νίκος Μανομενίδης. Επισημαίνει ακόμη ότι οι Αλβανοί διαθέτουν σημαντικές οικονομίες τις οποίες εξάγουν στην πατρίδα τους.
Κατά τη γνώμη του, ένα τέτοιο μέτρο θα βοηθούσε καθοριστικά στο να «συνέλθει» ο κλάδος της οικοδομής και να κινηθεί η αγορά των ακινήτων που παραμένει «παγωμένη» επί μακρό χρονικό διάστημα, προκαλώντας σημαντικά αλυσιδωτά προβλήματα στην οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες.”

Δηλαδή μπροστά στο κέρδος,τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα,δεν υπολογίζουν ούτε καν την ιδιαίτερη περίπτωση των παραμεθόριων περοχών.
Και ως γνωστόν,με δεδομένη την αστυφιλία και την ερήμωση της επαρχίας,αυτές οι περιοχές βρίσκονται κυριολεκτικά απογυμνωμένες από το ντόπιο στοιχειο…
Έτσι,για να αυξηθεί ο τζίρος και των μεσιτών τώρα (αφού αυξάνεται ο τζίρος των τραπεζών,των μεγαλοεργολάβων και λοιπών κεφαλαιούχων),ήρθε η ώρα να πληγεί και η όποια θωράκιση υπάρχει για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Σίγουρα η λαθρομετανάστευση αποτελεί όφελος λοιπόν.
Oχι για τον μέσο Έλληνα και για την πατρίδα φυσικά.
Αλλα για κάποιους που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν ούτε ιερά ούτε όσια.
Συνεπώς,ας ετοιμαστούμε να ακούσουμε λίαν συντόμως, συντονισμένες διαμαρτυρίες για τον “ρατσισμό” εις βάρος των αλβανών που δεν μπορούν να αγοράσουν πανεύκολα σπίτια στα σύνορα μας…

Advertisements
%d bloggers like this: