Η επιστροφή ενός Hρωα…

November 23, 2007

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης,ανακοινώνει ότι ο Στήβεν Λάλας,θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα...

Ο μικρασιατικής καταγωγής Στήβεν Λάλας,αποτελεί ίσως έναν από τους σύγχρονους Hρωες του Ελληνισμού.Γεννήθηκε το 1953 στο Ντόβερ των ΗΠΑ και υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό από διάφορες θέσεις.Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη,τον πλησίασαν “Έλληνες πατριώτες” (όπως ο ίδιος τους χαρακτηρίζει) οι οποίοι του ζήτησαν να βοηθήσει την πατρίδα.

Ο ίδιος δέχτηκε αμέσως χωρίς δισταγμό παρά το γεγονός ότι έτσι έθετε σε κίνδυνο το μέλλον τόσο το δικό του όσο και της οικογενειάς του.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα,και από διαφορες θέσεις, προμήθευε τις Ελληνικές υπηρεσίες με σημαντικές πληροφορίες σχετικές με την τουρκία,το σκοπιανό και άλλες υποθέσεις…
Η ανικανότητα όμως του Ελληνικού κράτους και των λειτουργών του (για να μην μπούμε σε αλλα πιο ύποπτα σενάρια) καθώς και ο τρόπος με τον οποιο χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες του Λάλα,γίνονται αιτία να καταλάβουν οι αμερικανοί ότι κάτι δεν πάει καλά και να αρχίσουν τις έρευνες.
Ως ύποπτος ο Λάλας ,καταγράφεται από κάμερες της αμερικανικής πρεσβείας στην Aθηνα,να υπεξαιρεί έγγραφα.
Καλείται να παρουσιαστεί στις ΗΠΑ όπου συλλαμβάνεται και καταδικάζεται το 1993 σε φυλάκιση 168 μηνών.

Eπειτα από πολυετή φυλάκιση,συνέχισε να εκτίει την ποινή του υπό καθεστώς επιτήρησης.Για να τα βγάλει πέρα,κάνει πρόχειρες δουλειές ενώ το Ελληνικό κράτος λάμπει διά της απουσίας του.

Η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά ζουν στην Kαβάλα χωρίς καμία βοήθεια από την Ελληνική πολιτεία.
Πλέον ήρθε η ώρα να ξανασμίξουν.
..

Ευχόμαστε,επιτέλους έστω και τώρα,η Ελληνική πολιτεία να σταθεί δίπλα σε αυτόν τον μεγάλο πατριώτη και να τον ανταμείψει όπως του αξίζει.

Κλείνοντας είναι αναγκαίο να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι ο Στήβεν Λάλας προσέφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς και ουδέποτε αμείφθη με οιονδήποτε τρόπο.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη,όταν του έγινε η ερώτηση αν θα ξαναέκανε ο,τι έκανε, η απάντηση του ήταν η εξής :“Ναι, για την πατρίδα” !

Τιμή και δόξα στον Σταυρο Λάλα!

Καλώς να ορίσεις Πατριώτη….

Advertisements
%d bloggers like this: