Τα κόμματα στην υπηρεσία του πολίτη και του εθνικού συμφέροντος !

December 4, 2007

Ως γνωστόν,οι μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις σχετικά με το ποιά πρέπει να είναι η στάση της Ελλάδος ως προς την ένταξη της τουρκίας στην ΕΕ,δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων διαφωνεί με το ενδεχόμενο Ελληνικής συναίνεσης.

Αντίθετα,τα δυο μεγάλα κόμματα του κοινοβουλίου είναι υπέρμαχοι της “ευρωπαϊκής προοπτικής” της τουρκίας,μιας και πιστεύουν στην “εξημέρωση του θηρίου” μέσω αυτής της διαδικασίας.

Νέο επεισόδιο της σειράς “ότι και να λες εσύ Eλληνα,εμείς δεν σε υπολογίζουμε”,γράφεται αυτές τις ημέρες με την Ελληνική κυβέρνηση να διαφωνεί με την Γαλλική πρόταση για οριοθέτηση εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με την τουρκία να βρίσκεται ( φυσικά ) έξωθεν αυτών.Φαίνεται ότι για τους Έλληνες πολιτικούς δεν υπάρχει κανένα όριο στην υποχωρητικότητα και στην δουλοπρέπεια.

Hδη η τουρκία αρνείται να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της σε σκάφη και προϊόντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Eχουμε έναν ακόμα αξιωματικό νεκρό από τις τουρκικες παραβιάσεις οι οποιες φυσικά και συνεχίζονται όπως και συνεχίζεται η βεβήλωση ελληνικών ναών στην τουρκία αλλα και στην κατεχόμενη Κύπρο.

Oσο για το casus belli,αυτό αποτελεί “ένδειξη φιλίας μεταξύ των λαών”…

Και ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω,η Ελληνική κυβέρνηση δείχνει ιδιαίτερη σπουδή να εναντιωθεί δημόσια στην πρόταση της Γαλλίας.

Ούτε καν ασχολίαστη δεν την άφησε…

Μάλλον η υποβολή διαπιστευτηρίων στον πολυχρονεμένο μας μπαμπατζάν είναι σημαντικότερη υπόθεση από τον σεβασμό της βούλησης του Eλληνα…Iσως γι αυτό να του παρέχεται (και σε αυτόν) το ελεύθερο να αλωνίζει στην Θράκη και εμμέσως να προβάλλει το τουρκικό ενδιαφέρον για την Ελληνικότατη ακριτική περιοχή μας.

περισσότερες πληροφορίες από την ελευθεροτυπία 4/12/2007

Advertisements
%d bloggers like this: