Υπάρχει ελπίδα !

December 9, 2007

Αντιγράφουμε από την ηλεκτρονική έκδοση του “Eλεύθερου κόσμου” μια είδηση που μας γεμίζει ελπίδα.

Αυτοί οι φοιτητές αποτελούν το υγιές κομμάτι των πανεπιστημίων μας και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Τόσο σε αυτούς όσο και στην καθηγήτρια τους.

“Ένοχοι εσχάτης προδοσίας οι βάνδαλοι των μνημείων”

Στο μεταξύ, χθες Παρασκευή, οι φοιτητές του Παιδαγωγικόυ Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με πρωτοβουλία της κ. Μαρίας Τζάνη κατέθεσαν έκκληση προς την Ελληνική Πολιτεία να τιμωρούνται ως ένοχοι εσχάτης προδοσίας όσοι βανδαλίζουν τα μνημεία – σύμβολα της Ελληνικής Πολιτείας, όπως έγινε προ καιρού στο μνημείο αγνώστου στρατιώτου και πρόσφατα στο σχολικό συγκρότημα Παγκρατίου. Η έκκληση κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής, σε όλα τα πολιτικά κόμματα, στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Παιδείας, και Εθνικής Αμύνης. Το πλήρες κείμενο της εκκλήσεως έχει ως εξής:

Έκκληση προς την Ελληνική Πολιτεία

Εμείς οι υπογράφοντες νέοι της Ελλάδος, φοιτητές προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και μέλη του ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή εκτιμούμε:
– κατόπιν και των τελευταίων αχαρακτηρίστων επωδύνων και διαστροφικώς αήθων γεγονότων στο σχολικό συγκρότημα Παγκρατίου επί της οδού Σπύρου Μερκούρη ότι κινδυνεύουν κορυφαίοι θεσμοί και σύμβολα της Ελληνικής Πολιτείας και το ίδιο το Δημοκρατικό Πολίτευμα (κίνδυνος καταλύσεως), ότι προσβάλλεται και ευτελίζεται η χώρα και ο πολιτισμός της και στον διεθνή χώρο
-Ζητούμε από τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας, την Βουλή των Ελλήνων, την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τις αρμόδιες δικαστικές και Διοικητικές Αρχές: Την θέσπιση ρητής νομοθετικής διατάξεως, οποία οιονδήποτε προσβάλλει, ακυρώνει ή ασελγεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στα κορυφαία σύμβολα της Ελληνικής Πολιτείας, όπως είναι η Σημαία και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, να τον τιμωρεί ως ένοχο εσχάτης προδοσίας.

Οι φοιτητές του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών ρώτησαν την κ. Τζάνη τι μπορούν να κάνουν για όλα αυτά κι εκείνη τους απάντησε ότι το ακροτελευταίο άρθρο του Συντάγματος προβλέπει να αναλαμβάνουν οι Πολίτες να εισηγούνται στην Πολιτεία την προστασία των κορυφαίων θεσμών και συμβόλων. “Αυτό ακριβώς έκαναν οι φοιτητές μου” κατέληξε η κ. Τζάνη μιλώντας με τον “Ελ. Κόσμο”.

Συνέντευξη της Μαρίας Τζάνη στον Ελεύθερο κόσμο

Advertisements
%d bloggers like this: