Αλλοδαποί και παιδεία

December 20, 2007

Με αφορμή άρθρο της ελευθεροτυπίας σχετικά με την συμμετοχή των λαθρομεταναστών στην δημόσια εκπαίδευση μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάποιες σκέψεις.

Τους μεσάζοντες της πολυπολιτισμικής κοινωνίας δεν απασχολεί καν η μείωση του ρυθμού των νέων εγγραφών Ελλήνων μαθητών στα σχολεία.
Γεγονός που αποτελεί απόρροια του μέγιστου προβλήματος του Ελληνισμού που δεν είναι άλλο από το δημογραφικό.
Για τους προαγωγούς του πολυπολιτισμού,άπαξ και τα σχολεία γεμίζουν έστω και με ξένους δεν υπάρχει πρόβλημα.
Για το ότι τα σχολεία αδειάζουν σιγά σιγά από Eλληνες,αδιαφορούν…

Η δεύτερη σκέψη που δημιουργείται έχει να κάνει με το ποιός πληρώνει για την εκπαίδευση των ξένων.
Δεν τους ενδιαφέρει το ότι ο Eλληνας έχει φτάσει να πληρώνει ΚΑΙ την εκπαίδευση των λαθρομεταναστών ενώ η παρουσία τους πιέζει προς τα κάτω το δικό του μεροκάματο…
Eχουμε φτάσει στο σημείο να πανηγυρίζουμε που όσο περνούν τα χρόνια θα πληρώνουμε για την εκπαίδευση ξένων και όχι Ελλήνων…

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι όπως προκύπτει από το άρθρο,όλο και περισσότεροι Eλληνες γονείς,την στιγμή που τα Ελληνικά δημόσια σχολεία γεμίζουν με αλλοδαπούς και κατά συνέπεια το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης πέφτει για αντικειμενικούς λόγους,αποφασίζουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ώστε να τους εξασφαλίσουν υψηλότερη ποιότητα εκπαίδευσης.
Σε περίοδο ισχνών αγελάδων λοιπόν για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς,ο Eλληνας εγκαταλείπει όλο και περισσότερο το δωρεάν αγαθό της εκπαίδευσης.

Απορίας άξιον είναι ότι αυτοί που παρουσιάζουν ως κάτι το ευτυχές την παρουσία περισσοτερων αλλοδαπών στα Ελληνικά σχολεια,είναι οι ίδιοι που τάσσονται κάθετα εναντίον της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Της υποκρισίας το ανάγνωσμα…

Advertisements
%d bloggers like this: