Οι Λαθρομετανάστες κλέβουν το ψωμί των Ελλήνων !

April 9, 2008

Αναδημοσιεύουμε από την αξιόλογη πατριωτική εφημερίδα Eλεύθερος κόσμος, μια συνέντευξη που αναδεικνύει τις επιπτώσεις της λαθρομετανάστευσης στη ζωή του Eλληνα μεροκαματιάρη.
Ο πρόεδρος των μικροπωλητών στο παζάρι του Πειραιά περιγράφει το πως οι λαθρομετανάστες κλέβουν στην ουσία το ψωμί των Ελλήνων και επιπλέον με θρασύτητα επιτίθονται εναντίον των Ελλήνων που τόλμησαν στον τόπο τους να διαμαρτυρηθούν.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον “Ελεύθερο κόσμο” ο οποίος έδωσε βήμα στους Eλληνες μικροπωλητές.

Ο “Ελεύθερος Κόσμος” μίλησε με τον κ. Γιαννακάκη το μεσημέρι της Πέμπτης και τα όσα μας είπε είναι εξόχως διδακτικά για το μέγα θέμα της κοπής θέσεων εργασίας Ελλήνων από τους παράνομους αλλοδαπούς.

– Υπάρχει κόντρα μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών μικροπωλητών, κύριε Γιαννακάκη;

Όχι. Η κόντρα είναι μεταξύ νομίμων και παρανόμων. Όταν δηλαδή εγώ αποποιήθηκα την άδειά της Λαϊκής και έδωσα ό,τι είχα και δεν είχα προκειμένου να αποκτήσω μία άδεια στο παζάρι του Πειραιά, κι έχω ως μοναδικό το επάγγελμα αυτό μόνο την Κυριακή, κι εφόσον προσκόμισα 30 έγγραφα, απαιτώ να είμαι στην δουλειά με τους νόμιμους συναδέλφους και όχι άλλοι 100 παράνομοι. Αντί για 200 που πρέπει να είμαστε, έχουμε φτάσει τους 1000. Κι έτσι, λοιπόν, ζητήσαμε από τους αρμοδίους να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

– Και γιατί δεν το ξεκαθαρίζουν το τοπίο οι αρμόδιοι;

Αρμόδιοι μέχρι χθες ήταν οι Δημοτικοί. Οι Δημοτικοί κοιμούνται τον ύπνο του Δικαίου την Πέμπτη και όλο το Σαββατοκύριακο. Με αποτέλεσμα να γίνεται αυτό που γίνεται. Τώρα απευθυνθήκαμε στο επίσημο Κράτος. Στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, στον εισαγγελέα, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να επιβάλουν την τάξη.

– Δηλαδή προβλέπετε ότι την Κυριακή αυτή θα έχουμε νέα επεισόδια;

Επεισόδια δεν είναι αν το Κράτος επιβάλλει την τάξη. Επεισόδια είναι να τσακωθούμε εμείς μαζί τους. Όπως πήγαμε την Κυριακή να τους πούμε “φύγετε” και μας πλάκωσαν. Τέσσερα άτομα από εμάς χτυπήθηκαν άσχημα.Μας είπαν: «την άλλη Κυριακή θα πεθάνετε»! Φοβόμαστε ότι θα χυθεί αίμα .

Οι Αλλοδαποί κονομάνε και οι Ελληνες πεινάνε

– Αν συνεχιστεί αυτό το καθεστώς, να έρχονται οι αλλοδαποί χωρίς άδεια και να σας παίρνουν την δουλειά, εσείς θα πεινάσετε;

Ήδη πεινάμε. Την Κυριακή από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στις 12.30 που το κρατάγαμε κλειστό το παράνομο κομμάτι, ο τζίρος στο παζάρι ανέβηκε. Και επιτέλους μία Κυριακή βγάλαμε τα έξοδά μας. Από τις 12.30 και μετά που ήλθαν οι παράνομοι αλλοδαποί, δεν κάναμε σεφτέ. Είχανε καταλάβει την είσοδο του παζαριού από τον σταθμό μέχρι επάνω. Πουλάνε ό,τι μπορείς να φανταστείς, πράγματα αμφιβόλου προελεύσεως, πολλά μπορεί να είναι και κλεμμένα. Μαζεύουν τον κόσμο που έρχεται προς εμάς από τον σταθμό, ξοδεύουν τα λεφτά του κι από εμάς δεν ψωνίζουνε.

– Κάποιος πρέπει να τους καλύπτει. Δεν μπορεί να είναι τόσο θρασείς.

Υποπτευόμαστε ότι πίσω τους υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν προμήθεια, αλλά δεν μπορώ να πάρω στον λαιμό μου κάποιον, να του κλείσω το σπίτι, χωρίς να έχω αποδείξεις και να είμαι σίγουρος.

– Εσείς πληρώνετε εφορία, ΦΠΑ, ενώ αυτοί δεν πληρώνουν τίποτα, έτσι;

Εμείς πληρώνουμε 3.500 ευρώ τον χρόνο για 50 Κυριακές. Πληρώνουμε ΤΕΒΕ κανονικά, ΦΠΑ στο τιμολόγιο όταν αγοράζουμε, ΦΠΑ βάσει της ταμειακής όταν πουλάμε, πληρώνουμε λογιστές, πληρώνουμε τα πάντα. Αυτοί δεν έχουν έξοδα, αγοράζουν χωρίς τιμολόγιο ή κλέβουνε και έρχονται και τα πουλάνε.

Να μην ξανάρθουν λαθρομετανάστες!

– Η άποψή σας για την λαθρομετανάστευση γενικότερα ποια είναι; Οι αλλοδαποί στερούν δουλειά από τους Έλληνες;

Να βουλιάξουν τα καράβια, να μην ξανάρθουν αυτοί. Αυτή είναι η άποψή μου.

– Πιστεύετε ότι κάνουν μεγάλο κακό ο αλλοδαποί, έτσι;

Πολύ μεγάλο κακό. Αυτοί έχουν κρεμάσει την κάπα τους. Φεύγουν από τις πατρίδες τους να μην πεινάνε και δεν τους νοιάζει τίποτα. Είναι πολύ συμβολικό αυτό που σου λέω: Μια κάπα έχουν, την κρεμάνε και δεν έχουν να χάσουν τίποτε. Εμείς έχουμε να χάσουμε πολλά, δεν είμαστε για τέτοια.

– Σας ακούσαμε την περασμένη Κυριακή στο “Alter” να λέτε ότι προκειμένου να πάτε φυλακή για χρέη, καλύτερα να μπείτε φυλακή για αυτοδικία.

Προσπαθώ να είμαι εγκρατής. Εκείνη την ώρα που με είδατε εσείς ήμουν θυμωμένος, νευριασμένος πάρα πολύ και μπορεί να είπα κάτι παραπάνω. Φοβάμαι μην γίνει τίποτε και προσπαθώ να κρατήσω τους νεότερους. Γιατί είμαι υπεύθυνος γι΄ αυτούς. Εάν δεν κάνει το Κράτος τίποτα, που πιστεύω ότι θα κάνει, θα αναγκαστούμε να κάνουμε εμείς…

Υγ : προτείνουμε στους αναγνώστες του blog να διαβάσουν και το αποκαλυπτικό άρθρο του κυρίου Γιάννη Κολοβού που δημοσιεύεται στην εξαίρετη ηλεκτρονική εφημερίδα Ελληνικές Γραμμές,στο οποιο παρουσιάζονται οι επιπτώσεις της μετανάστευσης εις βάρος των Ελλήνων.

Advertisements
%d bloggers like this: