Και όμως παρεμβαίνει !

May 4, 2008

Η μόνιμη επωδός της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης να ελεγθούν τόσο η αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης όσο και ορισμένες αμφιλεγόμενες ενέργειες δικαστικών λειτουργών (όπως για παράδειγμα η δίωξη που ασκήθηκε κατά του συνδικαλιστή δικαστικού Σ. Μπάγια ),ήταν ότι η πολιτεία δεν παρεμβαίνει και δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης.
Φαίνεται όμως ότι ο υπουργός δικαιοσύνης Χατζηγάκης είναι πολύ ευαίσθητος…

Ως γνωστόν,με προσφυγή του στην δικαιοσύνη,ο Κώστας Πλεύρης,ζήτησε και πέτυχε την προσωρινή απόσυρση από τις σχολικές βιβλιοθήκες,του βιβλίου της Eρσης Σωτηροπούλου “Ζιγκ Ζαγκ στις Νεραντζιές”.
Στο συγκεκριμένο βιβλίο γίνεται λόγος για δικέφαλα πέη,για καλύτερες μαστούρες και περιγράφονται χυδαίες και πορνογραφικές σκηνές.Ο δικαστής που εξέτασε την προσφυγή του κυρίου Πλεύρη κάνει λόγο στο σκεπτικό του για «κείμενα πορνογραφικά και χυδαία που βρίθουν από βωμολοχίες και αισχρές εκφράσεις».

Επιδεικνύοντας εξαιρετική ευαισθησία ο υπουργός δικαιοσύνης,παρεμβαίνει,και με επιστολή του στον προϊστάμενο της Επιθεώρησης Δικαστών,”καρφώνει” τον δικαστή που πήρε την συγκεκριμένη απόφαση μιας και υπενθυμίζει (γιατί άραγε ήταν αναγκαία η υπενθύμιση από πλευράς υπουργού ; ) ότι εκκρεμεί ερώτηση εις βάρος του για οριστική του παύση λόγω καθυστερήσεως αποφάσεων και αμέλειας.Επίσης,ο αξιότιμος υπουργός δικαιοσύνης ζητάει αξιολόγηση του σκεπτικού του συγκεκριμένου δικαστή.

Οποία δημοκρατική ευαισθησία,οποία προσήλωση στη θεσμική λειτουργία και οποία επίδειξη φιλελεύθερου πνεύματος από την κυβέρνηση μας !

Η κυβέρνηση που ανέχεται να μην έχει αποφανθεί ακόμα η δικαιοσύνη αναφορικά με το ποιός έκανε τις υποκλοπές εις βάρος του πρωθυπουργού,εμμέσως εγκαλεί δικαστικό “για καθυστερήσεις σε αποφάσεις” !
Η κυβέρνηση που ανέχεται να διεξάγονται ναρκοφεστιβάλ στα πανεπιστήμιά μας,θορυβείται από την δικαστική απόφαση που ζητάει την απόσυρση ενός βιβλίου που δίδεται από το σχολείο σε ανήλικα παιδιά,και περιγραφει δικέφαλα πέη και λοιπές πορνογραφικές σκηνές !!!

Μετά την επίδειξη ευαισθησίας του καλού μας υπουργού,οι Eλληνες γονείς μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι.
Στοιχηματίζουμε ότι το συγκεκριμένο πορνογράφημα θα συνεχίσει να δίδεται από τις σχολικές βιβλιοθήκες και κατά συνέπεια το επίπεδο της παρεχομενης δημόσιας παιδείας θα …παραμείνει στα ίδια,πάντα …υψηλά standards…
Ευτυχώς,ο υπουργός δικαιοσύνης τελικά παρεμβαίνει !

Advertisements
%d bloggers like this: