ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΠΑ ΛΕΒΕΝΤΗ !

September 29, 2008

 Ευτυχώς,στην Εκκλησία μας συνεχίζουν και υπάρχουν γενναίες πατριωτικές φωνές.
Ευτυχώς,υπάρχουν ακόμα ιεράρχες που κρατάνε ψηλά τη σημαία του Ελληνισμού,της αγάπης για το Εθνος.
Ευτυχώς,υπάρχουν ακόμα αγνοί παπάδες που αντιστέκονται και στην αριστερολαγνεία αλλά και στα φαινόμενα παρακμής που δίνουν την ευκαιρία στους εχθρούς της Εκκλησίας να την χτυπήσουν με μίσος.

Eνας από αυτούς είναι και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας,που δεν υποκύπτει στο κλίμα αριστερολαγνείας που καλλιεργούν οι θολοκουλτουριάρηδες του κολωνακίου και οι διαπλεκόμενοι των μεγάλων καναλιών και καταγγέλλει το ακόμα μια φορά προκλητικό κόμμα της προδοσίας.

Εμείς,πριν αναμεταδώσουμε το μήνυμα του γενναίου αυτού Ιεράρχη,θέλουμε να τον χαιρετίσουμε με τον στίχο ενός Ηπειρώτικου τραγουδιού :
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΠΑ ΛΕΒΕΝΤΗ !

Εν Δελβινακίω 25 Σεπτεμβρίου 2008

Στο φύλλο της 25ης Σεπτεμβρίου 2008 της γιαννιώτικης εφημερίδας «Πρωϊνός Λόγος» δημοσιεύεται, στην πρώτη σελίδα, ρεπορτάζ, που μας πληροφορεί τα εξής: “Στο Γράμμο, στο «βουνό της ήττας», όπως το ονομάζουν οι ίδιοι οι κομμουνιστές, θα αποκαλυφθεί στις 5 Οκτωβρίου από την Γενική Γραμματέα (του Κ.Κ.Ε.) Αλέκα Παπαρήγα η προτομή του αείμνηστου καθηγητή της Χειρουργικής Πέτρου Κόκκαλη (πατέρα του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη). Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος αποφάσισε να τιμήσει με αυτό τον τρόπο τον γιατρό Πέτρο Κόκκαλη, «για την προσφορά του στο λαϊκό κίνημα”».

Το ρεπορτάζ, που έχει την υπογραφή «Η.», αφού απαριθμεί τις δραστηριότητες του Πέτρου Κόκκαλη κατά την περίοδο του συμμοριτοπολέμου και την φυγή του (μετά την συντριβή της ανταρσίας) και την εγκατάστασή του στην Ανατολική Γερμανία, καταλήγει στο γεγονός ότι η τότε (1962) Ελληνική Κυβέρνηση έδωσε την άδεια να ταφή ο Κόκκαλης στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, προσθέτοντας ότι τον νεκρό αποχαιρέτισαν, εκτός από την κομμουνιστική ηγεσία, «χιλιάδες επωνύμων και ανωνύμων».
Η είδηση είναι συνταρακτική. Το Κ.Κ.Ε. για μια ακόμη φορά προκαλεί: Όχι μόνο τα παλληκάρια του Εθνικού Στράτου, που έπεσαν στον Γράμμο για να μην ενταχθή η Ελλάδα στο απάνθρωπο «σιδηρούν παραπέτασμα», αλλά και τους επιζώντες αγωνιστές και τους συγγενείς των ηρωικών θυμάτων.
Τίθεται, λοιπόν, ευθέως το ερώτημα: Εκδηλώσεις, όπως αυτή που ετοιμάζει το Κ.Κ.Ε., είναι «γιορτές λήθης και συμφιλιώσεως» ή προκαλούν την αγανάκτηση και διευρύνουν το χάσμα ανάμεσα στον λαό μας; Το Κ.Κ.Ε., στηριζόμενο στην σκανδαλώδη ανοχή της Κυβερνήσεως, νομίζει ότι μπορεί να γράφει την Ιστορία κατά τα κέφια του. Είναι, όμως, «μακριά νυχτωμένο». Γιατί η Ελληνική ψυχή αγρυπνεί. Και ένα τέτοιο ανοσιούργημα δεν θα το επιτρέψει ποτέ.

εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης

Advertisements
%d bloggers like this: