ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ “ΑΛΗΘΕΙΑ” ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ.

October 1, 2008

Για δεύτερη συνεχή εβδομάδα ο Κώστας Χαρδαβέλλας διαφήμιζε αποκαλύψεις που δεν θα σταματούσαν πουθενά,δεν θα σταματούσαν σε κανένα όνομα.
Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.
Ο κύριος Χαρδαβέλλας αποκάλυψε την “αλήθεια” της μεταπολίτευσης.
Για όλα – πρέπει να – φταίνε οι χουντικοί,η ΕΟΚΑ B.
Εντατικά μαθήματα Ιστορίας για ασχέτους.

Εξηγούμεθα.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Ιωαννίδης φέρει βαρύτατες ευθύνες.
Αμφισβητείται το ότι συνειδητά πρόδωσε.
Οπως και να έχει,η ανικανότητα του ήταν εγκληματική και έπρεπε να πληρώσει.
Αυτός,τουλάχιστον,ήδη εδώ και 34 χρόνια βρίσκεται στη φυλακή.

Οι αρχηγοί των όπλων που συνειδητά πρόδωσαν όμως,δεν πλήρωσαν ποτέ !
Και όχι μονο δεν πλήρωσαν αλλα διατηρήθηκαν στις θέσεις τους επί Καραμανλή ώστε να έρθει ο Αττίλας 2 και η πραγματικά μεγάλη καταστροφή ( στον Αττίλα 2 χάθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό εδάφους ).
Είναι αστείο και συνάμα προκλητικό να θέλουν κάποιοι να πιστέψουμε ότι για όλα φταίει ο Αβέρωφ (που φυσικά και φταίει) και όχι ο τότε ηγέτης της χώρας Καραμανλής.
Γιατί αν στην καλύτερη περίπτωση παραπλανήθηκε από τους αρχηγούς των όπλων ΚΑΙ ο Καραμανλής (όπως και ο Ιωαννίδης),τότε και γι αυτόν θα έπρεπε να ισχύει η κατηγορία της εγκληματικής ανικανότητας.
Αθώος του αίματος ο “εθνάρχης” που είπε το προδοτικό “η κύπρος κειται μακράν”,κάτι που δεν ανέφερε ποτέ στην εκπομπή του ο κύριος Χαρδαβέλλας ;
Γιατί δεν παρουσιάστηκε ποτέ και η μεθόδευση του Αραπάκη με τον Αβέρωφ για να επανέλθει ο Καραμανλής ;
Ενα περιστατικό που αμέσως θα δημιουργούσε τους ευνόητους συνειρμούς και θα αποδυνάμωνε την προκλητική θέση ότι ο “εθνάρχης” παραπλανήθηκε από αυτούς που μεθόδευαν την επιστροφή του !

Συμπέρασμα :
Αυτοί που πραγματικά και συνειδητά πρόδωσαν,οι αρχηγοί των οπλων με προεξάρχοντα τον Αραπάκη,μεθοδεύουν εν μέσω κρίσης με τον Αβέρωφ,την επιστροφή Καραμανλή.
Με τον “εθνάρχη” πλέον στην εξουσία,ουδέποτε τιμωρούνται οι συγκεκριμένοι άνθρωποι,παραμένουν στις θέσεις τους και καταλήγουμε στον Αττίλα 2.
Ο “εθνάρχης” που – δήθεν – παραπλανήθηκε,δικαιολογείται λέγοντας το προδοτικό “η κύπρος κειται μακράν” …
Οι προδότες παραμένουν ατιμώρητοι.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ομως οι ενστάσεις για τις “αποκαλύψεις” του κυριου Χαρδαβέλλα δεν τελειώνουν εδώ.
Υπάρχει και η περίπτωση του Μακαρίου.

Δεν ακούστηκε στην εκπομπή του κυρίου Χαρδαβέλλα ότι ο Μακάριος πρόδωσε τον όρκο του για ένωση (όρκος της Φανερωμένης),πρόδωσε τον αγώνα της θρυλικής ΕΟΚΑ και έκανε στροφή προς την ανεξαρτησία.
Δεν ακούστηκε στην εκπομπή του κυρίου Χαρδαβέλλα ότι με τις προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου που υπέγραψε αυτός και ο “εθνάρχης” Καραμανλής,όχι μονο έβαλαν την τουρκία εγγυήτρια της Κύπρου,αλλα και δημιούργησαν ένα κράτος το οποιο δεν μπορούσε να διοικηθεί με συνέπεια την από τον Μακάριο αίτηση για αναθεώρηση του συντάγματος και τις διακοινοτικές συγκρούσεις της δεκαετίας του 60.
Δεν ακούστηκε από την εκπομπή του κυριου Χαρδαβέλλα γιατί αναγκάστηκε ο Παπαδόπουλος να αποσύρει την μεραρχία και ποιος ο ρόλος του Μακαριου σε αυτή την υπόθεση.
Δεν ακούστηκε από την εκπομπή του κυριου Χαρδαβέλλα,ότι εκείνη την εποχή στην Κύπρο υπήρχε στην ουσία ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των ενωτικών και αυτών που υποστήριζαν την πολιτική Μακαριου.
Με το καθεστώς του τελευταίου να διώκει βάναυσα τους ενωτικούς.
Με το Μακαριακό καθεστώς και τους πραιτωριανούς του εφεδρικού σώματος να αποτελούν φόβο και τρόμο για τους ενωτικούς πατριώτες.
Αυτό που ακούστηκε ήταν ότι για όλα έφταιγε η ΕΟΚΑ B !

Λοιδωρήθηκε η άποψη που υποστηρίζει ότι ο Μακάριος με την απαίτηση του για την ανάκληση των 4/5 των Ελλαδιτών αξιωματικών και την απόλυση του 50% των οπλιτών στην ουσία διέλυε την Εθνική Φρουρά και άφηνε το νησί ανυπεράσπιστο.
Φυσικά και ήταν πρόβλημα για τον Μακάριο αυτοί οι πατριώτες.
Γιατί πίστευαν ακόμα στην ένωση,γιατί δεν ελέγχονταν από αυτόν.
Ισως και γιατί πολλοί από αυτούς τελικά άφησαν τα κόκκαλα τους στην Κύπρο πολεμώντας τον εισβολέα.
Δεν ακούστηκε η κοινή διαπίστωση ότι οι Ελλαδίτες αξιωματικοί ήταν η ραχοκοκαλιά της άμυνας του νησιού.
Το πιο έμπειρο και ικανό κομμάτι του αμυντικού σχεδιασμού.

Ακούστηκε όμως ότι αυτοί υπέσκαπταν την εξουσία του Μακαρίου.
Μα αν στον κύριο Χαρδαβέλλα δεν αρέσουν οι εξωτερικές παρεμβάσεις στα κράτη,γιατί δεν έκανε μια κουβέντα για τις σχέσεις του Παναγούλη με τον υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Πολύκαρπο Γιωρκάτζη ;

Κυρίως όμως,δεν ακούστηκε το πιο συγκλονιστικό.
Δεν αφιέρωσε ούτε 30 δευτερόλεπτα ο κύριος Χαρδαβέλλας στην ομιλία του Μακαρίου στον ΟΗΕ όπου καλούσε τις εγγυήτριες δυνάμεις (δηλαδή τους τούρκους) να επέμβουν στην Κύπρο !

Δεν ακούστηκε η συνειδητή προδοσία του Μακαριου !

Τώρα καταλαβαίνουν πολλοί γιατί όταν στην προηγουμενη εκπομπή τολμούσε κάποιος να ψελλίσει το όνομα Μακάριος,η επωδός των “δημοκρατικών” ήταν “άσε τον Μακάριο”,”θα τα πούμε σε άλλη εκπομπή” (δηλαδή ποτέ ).

Λυπούμαστε κύριε Χαρδαβέλλα αλλα δεν ανοίξατε τον φάκελο της προδοσίας.
Αναμασήσατε τους μεταπολιτευτικούς μύθους.
Από τους οποιους,οι μεγαλύτεροι προδότες βγήκαν αθώοι του Ελληνικού αίματος και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ !

Advertisements
%d bloggers like this: