Εγκαίνια του νέου βιβλιοπωλείου των εκδόσεων «Πελασγός»

December 3, 2008

“6 ολόκληρους μήνες μετά την επίθεση της 5ης Ιουνίου 2008, των κουκουλοφόρων που κατέστρεψαν ολοσχερώς το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Πελασγός», επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 14, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια το έστησα ξανά από την αρχή.

Στην μεγάλη αυτή δοκιμασία μου συμπαραστάθηκαν αρκετοί φίλοι, συναγωνιστές και συγγενείς. Συγκινητική η συμμετοχή γνωστών και αγνώστων «πελατών», αλλά και κάποιων συναδέλφων εκδοτών. Δυναμικά παρούσα η νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ. που ανέλαβε εθελοντικά να απομακρύνει τους τόνους των καμένων βιβλίων και επίπλων – κόποι μιας ολόκληρης τίμιας ζωής.

Ιδιαιτέρως σημαντική και καθοριστική τις πρώτες εβδομάδες, ήταν η οικονομική στήριξη που δέχθηκα από τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και από τους -πρωτίστως φίλους- βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Θανάση Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη. Ο τελευταίος μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα (αγαπητός φίλος), παρ’ ότι καμένοι και αυτοί μου συμπαραστάθηκαν μέσω των εκπομπών τους, ηθικά και υλικά πάρα πολύ. Χωρίς όλους αυτούς δεν θα κατάφερνα να ξανανοίξω (έστω 6 μήνες μετά). Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη και υποχρεωμένος να συνεχίσω με βαθειά και ακλόνητη πίστη στην έκδοση βιβλίων εθνικής αυτογνωσίας.

Έχω λοιπόν την χαρά να σας προσκαλώ όλους στα νέα εγκαίνια του βιβλιοπωλείου μου, την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 6 μ.μ. Ελάτε να χαρείτε μαζί μου, με υπομονή, επιμονή και πίστη στις ευγενείς αξίες του Ελληνισμού, την επαναλειτουργία του βιβλιοπωλείου, το οποίο από εδώ και πέρα θα φέρει το όνομα «Η αλληλεγγύη των φίλων», προς τιμήν όλων εσάς. Σας προσκαλώ όλους στα νέα εγκαίνια του βιβλιοπωλείου μου, την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 6 μ.μ. Ελάτε.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση
Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας”

Η συγκεκριμένη είδηση είναι μια από τις σημαντικότερες για το πατριωτικό κίνημα.
Οχι μόνο γιατί ξαναλειτουργεί ένα πολύ καλο πατριωτικό βιβλιοπωλείο αλλά γιατί ένας άξιος Έλληνας πατριώτης ξαναστάθηκε στα πόδια του και δεν λύγισε από τα χτυπήματα της θρασύδειλης αριστερής αλητείας.
Οσοι επισκεφτήκαμε τα πατριωτικά βιβλιοπωλεία μετά από τις θρασύδειλες επιθέσεις των αριστερών ψοφιμιών,διαπιστώσαμε πως οι συγκεκριμένοι τίμιοι (στον πατριωτικό χώρο δεν ευδοκιμούν παράσιτα τύπου Βούτση) συμπατριώτες μας δεν έσκυψαν το κεφάλι αλλά αντίθετα βάλθηκαν να ξαναστήσουν την επιχείρηση τους με κάθε τρόπο.
Πουλώντας βιβλία ακόμα και στο πεζοδρόμιο μπροστά από τα καμμένα μαγαζιά τους.
Τα βιβλιοπωλεία Γεωργιάδη,Πελασγός,Νέα Θέσις,Ελεύθερη Σκέψις,χτυπήθηκαν,βιοπαλαιστές πόνεσαν και μάτωσαν ηθικά και οικονομικά αλλά δεν υπέκυψαν !
Η ημέρα των εγκαινίων του νέου βιβλιοπωλείου του καλού πατριώτη Γιάννη Γιαννάκενα είναι μια ημέρα χαράς τόσο για τον ίδιο όσο και για όλους τους υπόλοιπους πατριώτες που του στάθηκαν αλληλέγγυοι.

Το μήνυμα εστάλη,η χαρά δική μας,το μίσος δικό τους.

Advertisements

3 Responses to “Εγκαίνια του νέου βιβλιοπωλείου των εκδόσεων «Πελασγός»”


 1. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ
  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ
  ΓΕΙΤΟΝΕΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ

  ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 08.12.2008 ΩΡΑ: 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
  ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ

  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

  ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

  ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΙΛΩΣΕΙ

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΔΕΑΛΙΣΤΕΣ

  ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

  ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ
  ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ

  Κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα

 2. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ Says:

  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ
  ΓΕΙΤΟΝΕΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ,ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ,ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ
  Τέλος στην εγκληματικότητα που μας αφανίζει λίγο λίγο
  Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ,ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
  Η ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ
  ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 19.01.2009 ΩΡΑ : 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
  ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ,ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

  Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ, ΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ
  ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ
   ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ
   ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ-ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ
   ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ
  ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ


 3. Προς:- YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ Αθήνα, 06.03.2009
  ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ.
  Υπ’ όψη κου. Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
  Υπ’ όψη κου. Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
  -Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
  Τ.Γ.Α/Γ.Ε.Ν.
  -Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
  Υπ΄οψιν Διοικητου Α.Τ.

  Θέμα: Η α/ 21.01.09 επιστολή σας με Α.Π.1026/3/14-α καθώς και η
  συνάντηση του κου Μαρκογιαννάκη με τους κατοίκους της περιοχής
  του Αγ. Παντελεήμονα.

  Μετά την επίσκεψη σας στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα, την συνάντηση σας μαζί μας και την διαβεβαίωση σας ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση της περιοχής από τον μεγάλο όγκο των Λαθρομεταναστών (και ότι αυτό συνεπάγεται) και όπως εσείς ο ίδιος ανακοινώσατε την λήψη έκτακτων μέτρων για την ελάφρυνση του βάρους που σηκώνουμε, γιατί την εξάλειψη δεν είστε σε θέση να την επιτύχετε, έχουμε να διαπιστώσουμε τα παρακάτω:

  Οι περιπολίες που μας αναγγείλατε στα πλαίσια των ‘Άμεσης λήψης μέτρων’ είναι ανεπαρκείς, αποσπασματικές , καθόλου ουσιαστικές και αναποτελεσματικές. Το να εμφανίζονται ομάδες αστυνομικών με αργό βήμα, συζητώντας μεταξύ τους, η με τα κινητά τους τηλέφωνα (που μάλλον βόλτα φαίνεται να κάνουν παρά να περιπολούν), από την μια μεριά της πλατείας και οι όποιοι μετανάστες να φεύγουν από την άλλη για να τους αποφύγουν(ούτε καν τρέχοντας) είναι τουλάχιστον αστείο .Η παρουσία των περιπόλων εξαντλείται στην πλατεία και όχι στους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα όλοι οι δρόμοι γύρω και κάτω από την πλατεία να έχουν γεμίσει μετανάστες. ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΔΕΙΑ αλλά ο ουσιαστικός έλεγχος καθώς και η σύλληψη και απομάκρυνση των λαθρομεταναστών. Στην περιοχή και τους δρόμους πάνω από την πλατεία η αστυνόμευση είναι εντελώς ανύπαρκτη. Αποτέλεσμα αυτής της απουσίας της αστυνομίας και των περιπολιών είναι η ύπαρξη παλιών οικημάτων και διαμερισμάτων που παρελαύνουν ανά εβδομάδα καινούριοι λαθρο-μετανάστες και κανένας δεν παίρνει μέτρα, ούτε έλεγχο κάνει.

  Οι περιπολίες γίνονται δυο ημέρες και μετά σταματούν για μια εβδομάδα και ξανά πάλι για 2 ημέρες και πάλι ανυπαρξία οποιουδήποτε αστυνομικού ελέγχου.

  Το αποτέλεσμα των ‘περιπολιών σας‘ είναι τέτοιο που η διακίνηση τεράστιου αριθμού αλλοδαπών συνεχίζεται ανεμπόδιστα. Όλη η περιοχή καθώς και η πλατεία ξαναγέμισε με μεγάλο αριθμό Αφγανών που συνωστίζονται και Αφγανών μικροπωλητών που πουλάνε φαΐ (και τους οποίους κανένας δεν ενοχλεί ούτε η δημοτική αστυνομία) καθώς και η παιδική χαρά .

  Κατόπιν όλων αυτών έχουμε να διαπιστώσουμε ότι , η παρουσία σας στην περιοχή μας, την οποία φροντίσατε να καλυφθεί ευρέως από όλα τα Μ.Μ.Ε, καθώς και οι εξαγγελίες των όποιων μέτρων από πλευράς σας , εξυπηρέτησαν επικοινωνιακούς προσωπικούς σας λόγους και τίποτα ουσιαστικό .
  Το συμβάν της επόμενης ημέρας της επίσκεψής σας έρχεται να συνηγορήσει στην παντελή έλλειψη πρόθεσης λήψης μέτρων από πλευράς σας καθώς και για τον εμπαιγμό μας .

  Την επόμενη ημέρα ομάδα ‘αναρχικών‘;;; γνωστών αγνώστων;;;; γύρω στα 40 άτομα, κατηφόρισαν την πλατεία, έφτασαν έξω από το Α.Τ. του Αγ. Παντελεήμονα, έσπασαν 10 αυτοκίνητα και έφυγαν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ, ΦΩΝΆΖΟΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ‘‘ΜΗΝ ΤΡΈΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ‘‘για να συνεχίσουν σπάζοντας το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και της Εμπορικής στην Αχαρνών. Την ίδια ώρα το Α.Τ. ήταν ενισχυμένο με 70 άτομα (λόγω των γεγονότων στο παρκάκι στην Πλ. Κύπρου) οι οποίοι μπήκαν μέσα στο Τμήμα και παρακολουθούσαν από τα παράθυρα τους ‘αναρχικούς‘ να σπάνε 10 , όχι 2 η 3 αλλά 10 αυτοκίνητα. Όταν διαμαρτυρηθήκαμε για την αδιαφορία και ανυπαρξία της αστυνομίας καθώς και για την αδικαιολόγητη στάση των 70 αστυνομικών να ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ μέσα από το Τμήμα τους αναρχικούς να σπάνε τα αυτοκίνητα μας, ο Διοικητής μας έδειξε το έγγραφο με την ρητή εντολή να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ.

  Κατόπιν όλων αυτών, θεωρούμε απαράδεκτο τον εμπαιγμό των κατοίκων της περιοχής μας , από πλευράς του Υπουργείου και εσάς προσωπικά, προκλητική και εγκληματική την αδιαφορία σας και θεωρούμε ότι πλέον έχετε όλους τους κατοίκους ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ. Δεν είστε σε θέση να προστατέψετε όχι μόνο την αξιοπρέπεια μας, την περιουσία μας, την διαβίωση μας αλλά ούτε την ίδια μας τη ζωή.
  Επίσης θεωρούμε χρέος μας την παρούσα να την κοινοποιήσουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο , δηλαδή σε κάθε πολίτη της χώρας .

  Ευχαριστούμε για το ΤΙΠΟΤΑ που κάνατε και που κάνετε.

  Οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

  agiospanteleimonas@gmail.com
  6930 304 442


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: