Εικόνα ευρωπαικής πρωτεύουσας…

January 14, 2010

Αλλοδαποί λαθρέμποροι (αυτό ειναι στην ουσία,λαθρέμποροι) μπροστά από τα μαγαζιά Ελλήνων φορολογουμένων,στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας.
Κανείς δεν τους ενοχλεί,κανείς δεν τους ελέγχει…
Ζήτω το Πακιστανικό σοσιαλιστικό κίνημα.Ζήτω οι νέοι ψηφοφόροι του.

Ερώτηση.
Σε ποιά άλλη ευρωπαική πρωτεύουσα παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο στον πλέον εμπορικό δρόμο της ;

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.Αντίσταση στους εισβολείς και στα σχέδια της κυβέρνησης που τους προστατεύει.
Απαίτηση για δημοψήφισμα και για ποσόστωση.

Advertisements

2 Responses to “Εικόνα ευρωπαικής πρωτεύουσας…”


 1. Μα έτσι δεν γίνεται ανάπτυξη. Ακούμε κάθε μέρα από την κυβέρνηση αλλά και άλλους που γνωρίζουν το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας να λένε ότι η λύση για έξοδο από την κρίση είναι η ανάπτυξη. Ομως πως θα γίνει ανάπτυξη με αυτό το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί το λαθρεμπόριο; Ολος αυτός ο τζίρος που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι καταλήγει στο εξωτερικο αφού μέρος των χρημάτων που κερδίζουν το στέλνουν στις οικογένειές τους. Επίσεις τα εμπορεύματα που πωλούν προέρχονται από την Κίνα ή άλλες φθηνές χώρες με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά λεφτά σε συνάλλαγμα που στέλνουν εκεί οι λαθρο-εισαγωγείς αυτών των προϊόντων. Ετσι χάνονται από τις Ελληνικές επιχειρήσεις κάθε χρόνο χιλάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να επενδυθούν και να δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
  Επίσεις χάνεται και φόρος μια και όλοι αυτοί δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή στο κράτος ούτε με την μορφή ΦΠΑ αλλά ούτε και με τη μορφή φόρου εισοδήματος.
  Και μια και τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος περί αποδείξεων και ΦΠΑ που πρέπει να εισπράξει το κράτος για να έχει τα απαραίτητα οικονομικά όπλα στη μάχη με την κριση, βλέπω ότι έχει γίνει πολύς ντόρος για το τίποτα.
  Θα έπρεπε η κυβέρνηση να δεί αυτό το θέμα με το λαθρεμπόριο πολύ σοβαρά διότι είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα σχετικά με τη φοροδιαφυγή.
  Αλλά δεν βλέπω να έχουν ασχοληθεί στο ελάχιστο και αυτό είναι θλιβερό και δεν την τιμά καθολου. Απενατίας δίνει και το ηθικό δικαίωμα στους πολίτες να φοροδιαφύγουν για να μην αισθάνονται κορόϊδα.

 2. simfiliosi Says:

  Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.
  Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
  Το εφάρμοσαν στη Μελίβοια Αγιάς το 2002:
  μαζεύτηκαν και έβαλαν σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ τα ονόματα όσων ήθελαν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι. Ύστερα ψήφισε ο καθένας όσους είχε δικαίωμα, σύμφωνα με τους κανόνες των επίσημων εκλογών.
  Και όσους βγήκαν πρώτοι σε ψήφους, ανεξάρτητα από ένταξη σε κόμμα ή όχι, τους έβαλαν στο μοναδικό ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών, και αποτέλεσαν το δημοτικό συμβούλιο που ήθελε το χωριό και όχι οι γραφειοκράτες!

  http://enieopsifodeltio.wordpress.com
  http://apps.facebook.com/causes/61685
  http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
  http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm
  http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
  http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: