Και εσύ τι σχέση έχεις με τον πατριωτισμό ;

March 28, 2010

Τέτοιες ημέρες οι δεκάρικοι είναι αναμενόμενοι.Παχιά λόγια από τους πολιτικάντηδες που έφεραν την χώρα στη σημερινή της κατάντια.
Ξαναχτύπησε λοιπόν και ο κύριος Παπούλιας.
Σκέφτηκε να μας κάνει μαθήματα πατριωτισμού με αφορμή το σύνθημα των ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

Είπε μεταξύ άλλων :

«Μέρες σαν και αυτήν προσφέρονται για συλλογικό προβληματισμό ως προς την ουσία του γνήσιου πατριωτισμού. Ο πατριωτισμός, δεν είναι ρητορεία, ούτε συνθηματολογία. Δεν είναι επικοινωνιακό προϊόν, ούτε πολιτικό πυροτέχνημα. Είναι ανιδιοτελής προσφορά στην πατρίδα, χωρίς διεκδίκηση ανταλλάγματος και χωρίς προσδοκία προσωπικής ανταμοιβής. Η αγάπη για την πατρίδα είναι πράξη και συμμετοχή. Είναι υποταγή του Εγώ στο Εμείς και του μέρους στο όλον. Είναι, απλά, προσωπική δέσμευση ότι θα παραδώσουμε καλύτερο τον τόπο που παραλάβαμε. Και αίσθημα δικαίου απέναντι στους αδύναμους ή σε όσους δεν ακούγονται».

Πράγματι ωραία λόγια.
Μόνο που τα λέει ενας εκ των κορυφαίων υπουργών που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο και που τώρα τον παραδίδουν σε κατάσταση χρεωκοπίας.Τα λέει ένα σημαίνον στέλεχος της μεταπολιτευτικής περιόδου κατά τη διάρκεια της οποίας οι τούρκοι φτάνουν κάθε τρεις και λίγο στην Ραφήνα για καφέ.

Αλλά και για να προσωποποιήσουμε περισσότερο τις ευθύνες,αυτά τα ωραία λόγια τα λέει αυτός που καταδίκασε τους μαθητές της Αμαρύνθου χωρίς καν να περιμένει τη δίκη τους.
Και κυρίως τα λέει ένας απο τους δανειστές του Ανδρέα Παπανδρέου για το “κωλόσπιτο” -που είπε και ο μακαρίτης Γιαννόπουλος- της Εκάλης.Ελπίζουμε όχι δανεικά κι αγύριστα…

Πολύ πατριωτικά τα λόγια σου “Πρόεδρε”.
Οι πράξεις σου όμως ;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: