Πιο χαμηλά,ακόμα πιο χαμηλά…

September 10, 2010

Ναι,το αριστερόστροφο μεταπολιτευτικό χρεωκοπημένο έκτρωμα μπορεί και πιο χαμηλά.
Δεν αρκεί να είσαι χαμηλότερα από τη Μποτσουάνα στους δείκτες ανταγωνιστηκότητας και στην 83η θέση μεταξύ 139 χωρών παγκοσμίως.
Το σοσιαλιστικό,”κοινωνικό” κράτος της μεταπολίτευσης μπορεί και την τελευταία θέση αν επιδείξει λίγη περισσότερη πίστη στο όραμα του σοσιαλισμού και του κρατισμού.

Αντιγράφουμε από την καθημερινή :

“Τριτοκοσμικές οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας
Χαμηλότερα και από τη Ρουάντα στην ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα

Η εκτίναξη του ελλείμματος στο 13,6% του ΑΕΠ και η κρίση χρέους «βύθισε» την ήδη αδύναμη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, η οποία έχασε 12 θέσεις στον παγκόσμιο χάρτη ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με την έρευνα του World Economic Forum (WEF). Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 83η θέση μεταξύ 139 χωρών που εξετάστηκαν από το WEF για την περίοδο 2010 – 2011, όταν το διάστημα 2009 – 2010 ήταν στην 71η θέση, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε. των 27 χωρών-μελών, ενώ βρίσκεται πίσω από την Τουρκία, την Μποτσουάνα και τη Ρουάντα. Η διαφθορά, η έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολιτικούς, τα «ρουσφέτια», η κακή ποιότητα της εκπαίδευσης, και η γραφειοκρατία, είναι μερικά από τα «αγκάθια» που διαπιστώνει η έκθεση. Το WEF τονίζει ότι αν η δημοσιονομική προσαρμογή δεν συνδυαστεί με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει γρήγορα. Οι τέσσερις πιο ανταγωνιστικές οικονομίες του πλανήτη είναι η Ελβετία, η Σουηδία, η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ, οι οποίες έχασαν δύο θέσεις εξαιτίας της διόγκωσης του ελλείμματος και του χρέους.”

Τι να σχολιάσει κανείς ;
Απλά ότι αυτά τα χάλια δεν είναι παρά το προιόν μιας εχθρικής προς τις ιδιωτικές επενδύσεις νοοτροπίας.
Είναι η αποθέωση του κρατισμού του μεταπολιτευτικού τέρατος.
Είναι ο παράδεισος του κακώς εννοούμενου συνδικαλισμού,της μόνης μορφής συνδικαλισμού που βιώνουμε στην Ελλάδα.
Αυτοι οι δείκτες αποδεικνύουν οτι δεν κάνουν λάθος όσοι υποστηρίζουν ότι η πατρίδα μας είναι η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης.

Σίγουρα λοιπόν φίλοι της αριστεράς,μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι γιατί δείξαμε στους καπιταλιστές ότι δεν θα βρουν πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα.
Ας πάνε αλλού και αυτοί και η ανταγωνιστικότητά τους.
Αλλωστε και ο πιο αδαής γνωρίζει πόσο χειρότερη είναι η κατάσταση για τους εργαζομένους στην Ελβετία που φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο ανταγωνιστικές χώρες του πλανήτη…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: