Αιωνία σου η μνήμη Ιωάννη Λαδά

October 18, 2010

Εφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Λαδάς,ένας από τους τελευταίους Επαναστάτες της 21ης Απριλίου 1967.
Ηρωας στα πεδία των μαχών και ανιδιοτελής Πατριώτης.
Πριν παραθέσουμε σχετικό δημοσίευμα του οποίου τα σχόλια προσυπογράφουμε πλήρως,θεωρούμε σωστό να κάνουμε μία σύγκριση.
Επί Ιωάννου Λαδά και 21ης Απριλίου είχαμε μια χώρα με σχεδόν μηδενικό χρέος,μηδενική ανεργία,βραβευμένη για τους ρυθμούς ανάπτυξης που επετύγχανε.
Και φυσικά κανείς από τους Επαναστάτες Αξιωματικούς δεν κατηγορήθηκε ως καταχραστής και διεφθαρμένος.
Αντίθετα,επί διωκτών του Ιωάννου Λαδά και των υπόλοιπων Επαναστατών,είχαμε δεκαετίες διαφθοράς και πλέον μετά από 36 χρόνια μεταπολίτευσης,μια χρεωκοπημένη χώρα.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Αντιγράφουμε από τον Ελεύθερο κόσμο :

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Λαδάς, ένας εκ των πρωτεργατών και «σκληρών» της 21ης Απριλίου, που υπηρέτησε πιστά την Επανάσταση. Είχε διαφωνήσει με πολλές επιλογές του καθεστώτος αλλά παρέμεινε πιστός στις ιδέες του. Κρατούσε επαφές με πολλά εθνικιστικά κινήματα του εξωτερικού εδικά με το ιταλικό MSI. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας του, είχε ενισχύσει την προσπάθεια των ελλήνων φοιτητών για την δημιουργία του Εθνικού Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ιταλίας τον γνωστό ΕΣΕΣΙ. Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στην Καλαμάτα, ώστε να μπορέσουν να παραστούν όλα τα συγγενικά του πρόσωπα. Σε πολλούς, ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς ήταν γνωστός ως ο άνθρωπος «καθαρά χέρια» και ήταν κουμπάρος του Κώστα Πλεύρη.
Ο Ιωάννης Λαδάς γεννήθηκε στο Δυρράχιο Αρκαδίας το 1920. Απεφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων τον Αύγουστο του 1940. Πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο λίγους μήνες αργότερα, ως διοικητής λόχου πολυβόλων. Δημιουργεί Εθνική Ανταρτική Ομάδα το 1942. Από το 1943 εώς το 1945 μάχεται με τον Ιερό Λόχο ως υπολοχαγός, και την περίοδο 1946-1949 μάχεται στον συμμοριτοπόλεμο ως λοχαγός. Παρασημοφορήθηκε με τον Πολεμικό Σταυρό, με τρία Μετάλλια Εξαιρετικών Πράξεων, και τρία Χρυσά Αριστεία Ανδρείας. Το 1967, με τον βαθμό του Συνταγματάρχου, λαμβάνει μέρος στην Εθνική Επανάσταση της 21ης Απριλίου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και υφυπουργός Εσωτερικών και Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών. Συνελήφθη από το καθεστώς της μεταπολιτεύσεως στις 23 Οκτωβρίου 1974 μαζί με τους Παπαδόπουλο, Παττακό και Μακαρέζο, και εξορίσθηκε στην Κέα, επί τριμήνου, κατόπιν φυλακίσθηκε στον Κορυδαλλό. Καταδικάστηκε σε ισόβιο κάθειρξη στις 25 Αυγούστου 1975. Θεωρήθηκε από το μεταπολιτευτικό καθεστώτος, νεκρός, και επιβίωνε χάρη στη σύνταξη “χηρείας” που ελάμβανε η σύζυγός του…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: